Despre GR

Gentlemen’s Race este un tip de cursă relaxată: fără arbitri, fără puncte de control, fără sancțiuni, fără taxă de înscriere, care se bazează pe munca în echipă. Echipele sunt formate din 6 membri şi datorită faptului că nu există categorii, echipele pot fi formate din fete, băieți, tineri şi seniori. Echipele vor pleca la o distanță de 2 minute una de alta, în ordinea inversă a valorii estimate. Pe toată durata cursei membrii unei echipe vor merge grupați. Se consideră că o echipă a terminat cursa când toți membrii au ajuns la linia de sosire.

Acest format a fost inventat și organizat pentru prima oară în 2008 în Statele Unite ale Americii de către Rapha.

Gentlemen's Race Romania

Am organizat prima ediție în primăvara lui 2013. Punctul de plecare a fost la Podul Olt, Brașov, cu un traseu de 144km cu 1200m diferență de nivel și 6 echipe înscrise. Pe parcursul celor 9 ediții ce i-au urmat s-au schimbat multe: traseul, distanțele, vremea, peisajul, echipele. Un lucru însă rămâne de neclintit: în fiecare an ardem de nerăbdare să ne mai dăm și să facem totul fluid pentru ca voi, ladies & gentlemen pe două roți, să vă bucurați de peisaj și de prieteni.

Traseul

Pentru fiecare ediție traseul se face public în săptămâna dinaintea evenimentului. Punctul de plecare se va anunța însă mai devreme, pentru ca participanții să își poată găsi locuri de cazare în zonă.

Înscriere și taxe

Nu există o taxă de înscriere. Fondurile necesare vin de la organizatorii principali și fondatorii evenimentului în România, Ovidiu Cosma și Albert Rusz. La finalul evenimentului fiecare “lasă” o sumă modică, dacă dorește, pentru a acoperi cheltuielile.

Înscrierile încep cu două luni înaintea fiecărui eveniment și sunt anunțate pe pagina noastră de facebook.

Numărul total de echipe este limitat la 24.

Mașina de asistență

Cursa este gândită astfel încât participanții să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventuale pene sau defecțiuni ale bicicletei, își vor asigura hrana și hidratarea. În caz de abandon o “mașină mătură” va recupera cicliștii rămași în drum.